Hankintalistalla design-valaisin jos toinenkin

Siitä lähtien, kun muutimme uuteen kotiin, olen kahlannut iltaisin valaisinvalmistajien sivuja ja poiminut talteen suosikkejani Instragramin inspiroivasta kuvavirrasta entistäkin ahkerammin. Blogia pidempään seuraavat tietävät, että sisustuksellisesti on olemassa kaksi asiaa, joille erityisesti sytyn: kauniit design-valaisimet sekä näyttävät lattiat. Ja nyt kävi jälleen niin, että myimme edellisen kotimme mukana jokaisen sinne valitun katto- ja seinävalaisimen (kuten edellisenkin asunnon yhteydessä). Joten olen jälleen tämän ihanan valintaprosessin äärellä!

Ostoslista tulee olemaan pitkä - huoneet ovat isoja, joten emme pärjää pelkillä kattovalaisimilla. Ja sinne tänne ripotelluilla pienemmillä seinä-, lattia- ja jalkavalaisimilla on todella tärkeä rooli sisustuksessa (EDIT: ja tietysti myös tunnelman luojana!), vaikka niitä ei aina tulisi laitettua edes päälle. Meidän toisessa makuuhuoneessa sijainnut Wästbergin Alma oli tästä hyvä esimerkki – se ei ollut juuri koskaan päällä, ja silti kaunis kuin koru. Kovasti pohdin sen tilaamista myös uuteen kotiin, jos vain keksin sille rauhassa hyvän paikan. Mahdollisesti eteiseen, mutta ensin pitää kyllä miettiä eteisen muu sisustus pidemmälle.   

Lähtökohtaisesti haluaisinkin miettiä asunnon sisustuksen huone kerrallaan. Eli suunnitella kunkin tilan koko kalustuksen ja valaistuksen loppuun saakka, ennen kuin klikkaisin mitään ostoskoriin. Valaistuksen suhteen on kuitenkin pakko tehdä poikkeus ja aloittaa palapelin rakentaminen hieman etupainotteisesti, sillä vuoden pimein aika tekee tuloaan.

Olen valaisimien suhteen todella kranttu visuaalisesti ja Patrik taas asettaa riman erittäin korkealle valaisimen funktionaalisuuden suhteen. Etenkin keittiön, olohuoneen ja työhuoneen ns. päävalaisimista pitää lähteä kunnolla valotehoa, sillä varsinkin pimeimpinä kaamoskuukausina haluamme asuntoon oikein valohoitoa. Joten tiedän, että näiden valaisimien valinnasta tulee jälleen todella haastavaa. Mutta ei mahdotonta; olen varma, että löydämme vielä molempia tyydyttävät ratkaisut. :)

Alla lista tämän hetken suosikeistani (puhtaasti visuaalisesta vinkkelistä katsottuna) sekä samalla pohdintaa uusimmista valaisintrendeistä. Painotus selvästi valaisemisen osalta sivurooliin jäävissä pöytä- ja seinävalaisimissa, joista ei tarvitse käydä dialogia Patrikin kanssa, heh.

Coterie-Design_valaisin_01.png

1. ja 6. Parachilna: Gweilo Song –pöytävalaisin (614€ Skannossa)

Mikä huikea startti tälle valaisinkatsaukselle! En ole nähnyt näitä Prachilnan valaisimia vielä livenä, mutta ilokseni googlatessa huomasin, että ainakin Skanno myy näitä Suomessa. Pitääkin tiedustella, onko yhtään myymälässä esillä.

Tämä pötävalaisin on kuin pieni veistos - suuremmista puhumattakaan! Kookkaat lattiaversiot vaatisivat paljon tyhjää tilaa ympärilleen, mutta tämä pienempi voisi mennä ihanan pedestalimme päälle. Eli vahvasti harkintalistalla tämä.

www.parachilna.eu/products/gweilo-song

www.skanno.fi/tuote/gweilo-song-poytavalaisimet

2. Fredericia: Fellow Lamp (864€ FDS:ssa)

Tässä kauniissa pöytävalaisimessa ihastuttaa erittäin ajankohtainen veistoksellinen kalkkikivijalka – materiaali, jota tuon tavalla tai toisella tähän kotiin. Harkinnassa myös keittiön kalkkikivitasot sekä kylpyhuoneen lattiat.

www.finnishdesignshop.com/lighting-table-lamps-table-lamps-fellow-table-lamp-p-31200.html

3. Eichholtz: Las Palmas (n. 1,400€ esim. 14,300 SEK Artilleriet)

Valaisin kuin koru. Sarjaan kuuluu myös vastava hieman budjettiystävällisempi seinävalaisin, jossa on vain yksi elementti. Pidän siitä, että pelkistettyä ultramodernia linjaa rikotaan jotenkin; esim. vähän romanttisemmalla muotoilulla.

www.eichholtz.com/en/table-lamp-las-palmas110758.html

www.artilleriet.se/sv/lighting/table_lamps/las-palmas-table-lamp-polished-brass

4. ja 9. Luceplan: Amisol–kattovalaisin (alk. 1,290€ Skanno)

Ultramoderni valaisin, jota harkitsin jo edelliseen kotiin. Tätäkään en ole kyllä koskaan nähnyt livenä. Mietin, josko tämä voisi toimia lastenhuoneessa; esikoinen varmasti innostuisi sen satelliittimaisesta ulkoasusta. Vähän turhan hintava kyllä, joten voi olla, että karsiutuu.

www.skanno.fi/tuote/amisol-kaatovalaisimet

5. Valerie Objects: Hanging Lamp N°2, messinki (1,100€ FDS)

Tätä harkitsen olohuoneeseen nojatuolin taakse. Pidän todella paljon valaisimen kevyestä ja hienostuneesta muotoilusta. Pohdinnassa vielä onko messinkinen liian pramea; en halua, että sitä tulee liikaa, mutta jossain valaisimessa sitä saa ripaus olla.

www.finnishdesignshop.fi/valaisimet-seinavalaisimet-hanging-lamp-messinki-p-28511.html

Coterie-Design_valaisin_02.png

7. Ferm Living: Arum lattiavalaisin (679€ FDS)

Eikö olekin kaunis! Tätäkään en ole nähnyt livenä ja travertinen keltaiseen taittuva sävy hivenen mietityttää, mutta uskon, että näin maltillisena määränä toimisi varmasti. Vahvasti harkintalistalla!

Paikkansa valaisin löytäisi luultavasti olohuoneesta toisen nojatuolin takaa, joten tämä olisi (hieman edullisempikin) vaihtoehto seinään kiinnitettävälle Valerie Objectsille #5.

www.finnishdesignshop.com/lighting-floor-lamps-arum-floor-lamp-cashmere-p-27851.html?region=si

8. New Works: Tense Ø120 cm (599€ FDS)

Kankaan läpi pehmeää valoa suodattava Tense on kuin huoneessa leijuva pilvi. Nopeasti vaikuttajien kodeista paikkansa ottanut valaisin. Harkitsen vahvasti meidän makuuhuoneeseen, joskin pohdin tyydymmekö sen varsin alhaiseen valotehoon. Muualle kuin makuuhuoneeseen en sen takia harkitsisi.

EDIT: Tarkistin juuri, että valotehoa on vain 2,000 lumenia. Se on vähän edes makuuhuoneeseen. Edellisessä kodissa Pholcin Mobil 70:een meni kolme G9-kantaista lamppua, joista löytyy parhaimmillaan 600 lumenia kustakin, ja 1800 lumenia oli auttamattomasti liian vähän (ainakin varsin suureen makuuhuoneeseen). Eli etsintä luultavasti jatkuu. :(

www.finnishdesignshop.fi/valaisimet-kattovalaisimet-riippuvalaisimet-tense-riippuvalaisin-120-valkoinen-p-27484.html

10. Workstead: Orbid Ada Sconce ($825 + tullit ym. tai esim. Artilleriet 11,880 SEK)

12. Workstead: Signal Sconce ($1,125 + tullit ym. tai esim. Artilleriet 16,200 SEK)

15. Workstead: Helios Ada Sconce ($950 + tullit ym. tai esim. Artilleriet 13,680 SEK)

Tällä jenkkimerkillä on monia ihania valaisimia! Kovasti haluaisin keittiön kaarevalle seinustalle kaksi samanhenkistä, mutta kuitenkin hieman erilaista valaisinta ja nämä olisi täydellisiä!

Edelliseen kotiin tilaisin olohuoneen modernin kattovalaisimen kanadalaismerkiltä (brittiverkkokaupan kautta) ja se olikin melkoinen seikkailu, kun ensimmäinen hukkui matkalla ja sitä selviteltiin kuukausia… Kauempaa tilatessa kannattaa myös olla tarkkana, että valaisin sopii Suomen 230V verkkovirtaan.

www.workstead.com/lighting-design-shop/orbit-ada-sconce

www.workstead.com/lighting-design-shop/Signal-Sconce

www.workstead.com/lighting-design-shop/helios-ada-sconce

13. Michael Anastassiades: Single Angle –kattovalaisin (veroinen & tulleineen ilmeisesti n. 2400€)

Lempivalaisinsuunnittelijani Michael Anastassiadesin upea valaisin. Sarjaan kuuluu myös kalastuskoukkua muistuttava kaksipalloinen sekä vielä runsaampi kolmipalloinen versio (Triple Angle). Jos budjetti ei olisi rajoitteena, rakentaisin eteisen valaistuksen näiden kaunottarien ympärille! Muistattekin varmasti, että edellisessä kodissa meillä oli saman suunnittelijan Flosille suunnittelmat IC Lights –sarjan samaa henkeä edustavat versiot, joiden hintataso on huomattavasti maltillisempi. Jotenkin tuntuu vain vaikealta ottaa ihan samoja valaisimia nyt uudelleen, vaikka edelleen niistä kovasti pidänkin… Let’s see.

www.michaelanastassiades.com/collection/single-angle/?variant=satin-brass

14. Wästberg: Alma W171 seinävalaisin (469€ FDS)

Edelliseen kotiin valitsemani valaisin on edelleen erittäin ajankohtainen! Luo kauniin varjon seinälle.

www.finnishdesignshop.fi/valaisimet-seinavalaisimet-w171-alma-seinavalaisin-valkoinen-p-33078.html

Coterie-Design_valaisin_03.png

16. &Tradition: Flowerpot VP3 pöytävalaisin (309€ FDS)

Verner Pantonin vuoden 1968 klassikko uudelleen eloon tuotuna uusissa väreissä. Uskon, että tämä valaisin nousee erittäin suosituksi kauniin muotoilun ja maltillisen hintansa ansiosta. Valaisimesta löytyy kaksi kokoa, joista pienempi on johdoton. Oman kokemukseni mukaan lataaminen ei ole lainkaan kätevää käytännössä, joten aion mennä ihan perinteisellä johdollisella mallilla. Väri on vielä pohdinnassa, mutta näen tämän jo Patrikin työhuoneen pöydällä tai ikkunalaudalla.

www.finnishdesignshop.fi/search?q=Flowerpot+VP3+

17. HAY: Matin pöytävalaisin (179€ FDS)

Vahva kilpailija edelliselle! Ja tästäkin on saatavana runsaasti ihania värejä. Näen näillä ihan saman käyttötarkoituksen, joten pitää rauhassa katsoa, onko molemmille tarvetta. Mutta ehkä toinen voisi mennä työhuoneeseen ja toinen meidän makuuhuoneen ikkunalle. Väreistä tummanvihreä tuntuu houkuttekevimmalta juuri nyt. Ja edullisen hinnan ansiosta voisin uskaltaa testata väriä vähän rohkeammin.

www.finnishdesignshop.fi/valaisimet-poytavalaisimet-poytavalaisimet-matin-poytavalaisin-iso-vihrea-p-24149.html

18. HAY: Neon LED valoputki (49€ FDS)

Eikö ole ihania! Useita eri värejä. Varmasti aivan hazardeja lasten kanssa, joten pitää vielä kahdesti miettiä… Mutta tilatkaa ainakin te, joilla ei ole pikkuväkeä!

www.finnishdesignshop.fi/valaisimet-lattiavalaisimet-neon-led-valoputki-keltainen-p-30308.html

19. Klong: Pavo pöytävalaisin (490€ FDS)

Jälleen yksi kaunotar veistoksellisten valaisinten sarjassa <3

www.finnishdesignshop.fi/valaisimet-poytavalaisimet-poytavalaisimet-pavo-poytavalaisin-p-35240.html

20. Harto Carmen-riippuvalaisin (389€ FDS)

Vielä yksi esimerkki oi niin trendikkäistä ns. rypytetyistä paperivalaisimista.

www.finnishdesignshop.fi/valaisimet-kattovalaisimet-riippuvalaisimet-carmen-riippuvalaisin-valkoinen-p-22760.html

21. Nuura: Miira 4 riippuvalaisin (1,019€ FDS)

Tämä messinki-opaali –valaisin on yksi vaihtoehtoni eteiseen. Vähän turhan hintava kyllä tämäkin eteisen valaisimeksi, mutta katsotaan. Sopisi kivasti 20-luvun taloon, eikös. Ja toinen valaisin tämän lähellä voisi olla samaa sarjaa, mutta vain yhdellä pallolla.

www.finnishdesignshop.fi/valaisimet-kattovalaisimet-riippuvalaisimet-miira-riippuvalaisin-messinki-opaali-p-29801.html

 

 Satuin bongaamaan, että Finnish Design Shopilla on tämän viikonlopun kaikki valaisimet -10% tarjouksessa. Ihan hyvä, niin saan pakotettu itseni tekemään jotain valintoja viimein :)

Olisi ihana kuulla, mitä valaisimia teillä on pohdinnassa!

P.S. Aiempia valaisinaiheisia postauksia (mm. esittelyt edellisen kotimme kaunokaisista) pääsee lukemaan täältä. Ja pakko vielä hehkuttaa tätä vuoden 2015 kirjoitusta “Miten valitsen oikean valaisimen ja lampun”, jos lumenit ja kelvinit eivät ole selvyyksiä.